Hírek & újdonságok
• 10 bolygó van jelenleg csak megnyitva, a többi le lett zárva
• birodalmi rangok
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (10 fő) Vas. Szept. 10, 2017 1:07 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Réges-régen...
by Northan Kedd Júl. 31, 2018 11:19 pm

» Általános csevegő
by Jaden Knight Vas. Feb. 19, 2017 2:29 pm

» Eshan City (főváros)
by Vince Oran-Kin Szer. Ápr. 13, 2016 5:41 pm

» Karbonitfagyasztó
by Northan Szer. Márc. 30, 2016 5:27 pm

» [Kidolgozás alatt] Shistavanen
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:04 pm

» [Új] Seloniai
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:03 pm

» Zhel Enygh
by Zhel Enygh Vas. Márc. 20, 2016 9:02 pm

» Zhel Enygh
by Northan Vas. Márc. 20, 2016 8:22 pm

Top posting users this month

Statistics
Összesen 19 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ruzuzu

Jelenleg összesen 581 hozzászólás olvasható. in 476 subjects

Erő-használók, erőpontok, tanulási pontok

Go down

Erő-használók, erőpontok, tanulási pontok

Témanyitás by Northan on Hétf. Jan. 26, 2015 5:27 pm

Mi az az Erő?

Egy egyén Erő-érzékenységét a szervezetében található midi-chlorianok száma határozza meg.

Midikloriánok nélkül nem létezne élet és nem tudna senki az Erőről. Ezek az apró élőlények egyfajta közvetítők az Erő és az Erő-érzékeny létformák között. Ők tudatják az Erő akaratát azokkal, akik fogékonyak az Erő irányítására és összekötnek minden élőt a Galaxisban. A jedik hosszú évek alatt megtanulják annyira lecsendesíteni a tudatukat, hogy hallják a midikloriánokat.

A midikloriánok száma az élőlényekben ugyanúgy mérhető, mint a vörösvérsejtek száma a vérben. A régi jedi mesterek rájöttek, hogy egy bizonyos midiklorián szám felett lehet csak valaki Erő-érzékeny, és ez a mennyiség még az illető képességeit is befolyásolhatja, például, hogy milyen szinten képes az Erő rezdüléseit megérezni, vagy mennyire gyorsan képes Erő-jártasságokat tanulni. Az embereknek átlagosan 2500 midikloriánjuk van sejtenként, amely meglehetősen csekély érték, még nem elég ahhoz, hogy érezzék az Erőt. 5000 midiklorián/sejt szám felett azonban már Erő-érzékennyé válnak. Egyes fajoknak elég sokkal kevesebb midiklorián is, hogy képesek legyenek irányítani az Erőt. A midikloriánok száma az élőlényekben meghatározza az Erő-potenciált.

-Forrás: Wikipédia

Az Erő a játékban:

Nem elhanyagolható ez a pont sem, mivel az Erő a galaxis egyik legalapvetőbb létező eleme. Mint ahogyan azt fentebb is olvashattad az Erő használásához ún. midi-chlorianok szükségesek. Akinek az előtörténetében benne van (vagy minimum a kasztjában), hogy Erő-érzékeny, az az. Nem fogunk szórakozni azzal, hogy írj 200 hozzászólást, hogy tudj akármit kezdeni az Erővel; ugyanakkor nem szabad átesni a ló túloldalára sem, ezért bizonyos korlátokat kénytelenek vagyunk megszabni. 
Ezért: 

- akinek a kasztja jedi, szürke jedi, vagy sötét jedi, az alapból 6 tanulási ponttal kezd, hogy legyen valami alapja, valamint tartalmas előtörténet esetén többet is adhat neki az admin. Ezen kívül szintlépéssel garantáltan lehet tanulási pontokat kapni.

- akinek a kasztja nem a fenti három egyike, viszont szeretne néhány Erő-képességet, annak rendelkezésére áll az "Előtörténetes előny" -> "Erő-érzékenység" része, aminek segítségével (akár szintlépés során is) a nem-erőhasználó kasztúak is szerezhetnek néhány tanulási pontot.

Fogalmak:

Erőpont – ennek az értéknek a szintje határozza meg, hogy legfeljebb milyen sok tanulási pontba kerülő képességeket tudsz „megvenni”. Alapból minden erőhasználó 6 erőpontot kap, viszont minden szintlépésnél kapnak néhányat (ugyanannyit, mint ahány tanulási pontot). Rövidítés: ep.

Tanulási pont – alapból 6 tanulási ponttal kezd minden erőhasználó, így 6 képességet tud „megvenni” (már, ha mind a hat 1 tanulási pontba kerül). Szintlépéskor mindig ugyanannyi tanulási pontot kapsz, mint ahány erőpontot. Viszont tanulási pontokat sokkal könnyebb szerezni, mint erőpontokat: gyakrabban lehet kalandok során is kapni például. Rövidítés: tp.

Fáradtság pont – ez az érték határozza meg, hogy hány képességet képes a karakter egymás után elvégezni. Ugyanis ahány erőpontba kerül egy képesség, annyi fáradtságpontot szenved el a karakter, amikor elvégzi azt a képességet. Ha a fáradtságpont egy képesség elvégzése után kevesebb lesz, mint amennyi az erőpontja van a karakternek, akkor elájul/elfárad. Amennyiben viszont nagyobb marad utána is, akkor újabb képességeket használhat. Ha megegyezik vele, akkor nem tud képességet használni, legfeljebb annak tudtában, hogy bármelyik képességet használja, elájul/nagyon elfárad utáni. Rövidítés: fp.

Például: egy képesség, ami számodra elérhető már (mivel erre osztottad az erőpontodat szintlépésnél) 3 pontot emészt fel, azaz 3 fáradtságpontba kerül. Neked összesen 6 erőpontod van, de 1-et már elhasználtál az előző körben, így csak 5 van. Mivel az erőpontod még nagyobb, mint a fáradtságpont, így a képesség sikeres. A következő körben ismét ezt a képességet akarod használni, de mivel a használata előtt 5 volt, és ez 3-ba került, így már csak 2 van, azaz ez a képesség nem sikerült.

Tehát a képesség mindig annyi fáradtságpontot követel, amennyi erőpontért lett "megvéve".  

Röviden: a lenti táblázatban található képességekhez oda van írva, hogy mennyi tanulási pontba kerül a "megvásárlásuk". Viszont, ha van mondjuk egy 4 tanulási pontba kerülő képesség, amit meg akarsz "venni" és meg is van mondjuk a 4 tanulási pont, akkor nem veheted meg, csak, ha a szintje kisebb, vagy egyenlő az erőpontjaid szintjével. Az erőhasználók alapból 6 erőponttal kezdhetnek, mely szintjükkel és néha kalandokkal növelhető, ezáltal többre lesznek képesek. 

Más JK-tól való tanulás:

Lehetőség van más JK-tól (játékos karaktertől) is tanulni. Ám ennek megvannak a maga feltételei:

- ha más JK-tól szeretnél tanulni, alap feltétel, hogy a "Mester" (tehát aki tanítani szeretne) ismerje már az adott képességet

- a "Tanítvány"-nak legalább annyi tanulási pontjának (tp) kell lennie, mint ahányba kerül a tanulandó képesség - mintha ő maga tanulná

- azonban ilyesfajta tanulással NEM kell levonni a tanulási pontot, amikor a "Tanítvány" megtaulja - elég, ha csak van annyi tp-je

- ha a "Tanítvány" már megtanulta a képességet, és használni szeretné, abban az esetben ugyanúgy le kell vonni a kapott fáradtságpontot, mivel attól kezdve, hogy megtanulta a "Mester"-től, ugyanolyan tanult képességnek számít, mint ha maga tanulta volna.

- ha más JK-tól szeretnél tanulni, minden esetben IC fórumon ki kell játszani a tanulást (nem kell oldalakat írni róla, viszont értelmes IC időt kell rá szánni; nem elég, ha harc közben azt mondani, hogy "megtanítom neki" és ezzel letudni)

Szintek:

A képességeknek külön szintjeik vannak, így, ha nagyobb teljesítményt akarsz elérni az adott képességgel, akkor külön tanulási pontokat kell arra áldozni, viszont megéri, ha tényleg eredményes akarsz lenni.

Képességlista:

A képességlistát "egy szinttel feljebb" találod, típusaik szerint csoportosítva külön témákban.
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 575
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 796

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.