Hírek & újdonságok
• 10 bolygó van jelenleg csak megnyitva, a többi le lett zárva
• birodalmi rangok
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (10 fő) Vas. Szept. 10, 2017 1:07 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Réges-régen...
by Northan Kedd Júl. 31, 2018 11:19 pm

» Általános csevegő
by Jaden Knight Vas. Feb. 19, 2017 2:29 pm

» Eshan City (főváros)
by Vince Oran-Kin Szer. Ápr. 13, 2016 5:41 pm

» Karbonitfagyasztó
by Northan Szer. Márc. 30, 2016 5:27 pm

» [Kidolgozás alatt] Shistavanen
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:04 pm

» [Új] Seloniai
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:03 pm

» Zhel Enygh
by Zhel Enygh Vas. Márc. 20, 2016 9:02 pm

» Zhel Enygh
by Northan Vas. Márc. 20, 2016 8:22 pm

Top posting users this month

Statistics
Összesen 19 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ruzuzu

Jelenleg összesen 581 hozzászólás olvasható. in 476 subjects

[Új] Bith

Go down

[Új] Bith

Témanyitás by Northan on Pént. Dec. 25, 2015 2:19 pm

BITHEK:


A Clak'dor VII kisbolygó őshonos faja, mely igen jó művészeti, zenei érzékkel rendelkezik. Tagjai szinte egytől-egyig tudós, művész, vagy zenész lett. Ennek oka az igen kifinomult látásuk és hallásuk, valamint nagy agyi kapacitásuk.

A bithek halvány rózsaszínű, sárga, vagy ritkán zöld színű bőrrel rendelkező lények. Magasságuk 1,5-1,7 méter közé tehető, általában vékony testalkatúak, habár ez nem kizárólagos. Hüvelyk,- és kisujjuk teljesen szembefordíthatóak. A legtöbb humanoiddal ellentétben a bitheknek csupán egy tüdejük van és részben a bőrükön keresztül lélegeznek ki. Bolygójuk légköre más fajok számára mérgező, ám a bithek megélnek ott is, és az oxigén dús világokban is.  Egyik legjellemzőbb külső tulajdonságuk a jókora szemhéj nélküli fekete szem és a – testhez viszonyítva – hatalmas fej. Szemük nagy teret lát be, csupán a teljesen mögéjük kerülő objektumok kerülnek a látószögükön kívülre. Fejük két részre válik „orrukat” követően, ezt egy kisebb mélyedés szemlélteti. Valódi orruk nincsen, ellenben egy rendkívül érzékeny szaglószerv van „elrejtve” el bőrük alatt. Szemük alatt általában igen vastag ráncok sorakoznak, melyek alatt érdekes szájuk található.

Szemeikkel hihetetlenül jól látnak: olyan részleteket fedeznek fel a közeli tárgyakon, amit más fajbéliek csak mikroszkóppal láthatnának. Ám e rendkívüli közellátás távollátásukban egyenlítődik ki, ugyanis távolra már sokkal kevésbé látnak. Érdekes még, hogy a vakító gránátok sokkal jobban hatnak rájuk, mint másokra – bizonyára ez is a jó látásuknak köszönhető. A bithek úgy írják le a fénygránátok által létrejött villanást, mintha „szétrobbanna a fejük”. Habár kézügyességük is nagyon jó, de fizikai erejük csak átlagos.
A fentieken kívül még érdemes megemlíteni a szokatlan alvási szokásaikat. Míg az embereknél átlagosan nyolcórányi alvás tölt fel teljesen, addig a bithek négy órával is megelégszenek. Sőt, ebben a négy órában is majdhogynem teljesen tudatában vannak környezetüknek, a legkisebb neszre is felkapják fejüket.
Nemi szerveik az idők során elsorvadtak, ugyanis agyuk lett az irányadó. Természetes fogantatás helyett mesterségesen termékenyítik meg a nőstényeket, melyek egy éven át terhesek, majd megszülik a csecsemőt.  

Történelem:

Évezredeken keresztül békében éltek, leginkább a fejlett technológiájukról voltak híresek, azonban megváltozott a helyzet YE 320 körül. Ekkor ugyanis háború tört ki a bolygó két jelentős városa között egy csillaghajtómű jogai miatt. Weogar, a főváros ugyanis rájött, hogy Nozho csalt. Ekkor Nozho vegyi fegyvert dobott a fővárosra, mely válaszként egy sokkal hatalmasabb bombát dobott Nozho-ra, mely így porig rombolódott. E háború következtében a bolygó ökoszisztémája teljesen felbomlott, a levegő beszennyeződött, a legtöbb élőlény – köztük a bithek is – kipusztult, csak nagyon kevesen élték túl. Nozho városának maradványaiból a bithek egy alfaja, az y’bith-ek váltak ki, melyek nem sokkal később benépesítették a Clak’dor IV-et.

Ezentúl a planétán maradt bithek pacifistának vallották magukat, nem háborúztak többé. A mai napig ritkán merészkednek csak a fertőzött mocsarakba, ahol olyan torz lények alakultak ki, mint például a ghhhk. A Klónok Háborúja idején rövid ideig támogatták a szeparatistákat, de hamar felhagytak ezzel és függetlenné váltak. A Birodalom idején blokád alatt tartották a bolygót, üldözték a bith-eket. Azonban a yavini csatát követően ez a bolygó volt az egyik legelső, melyet a Lázadók Szövetsége felszabadított. Ennek ellenére nem csatlakoztak az Új Köztársasághoz, jelenleg is függetlenek. Mivel a bolygó élővilága majdhogynem teljesen megszűnt, így a bithek kevés mindent tudnak exportálni. A fő importok a víz és az élelmiszer.
 
AJÁNLOTT KASZTOK:

Kalandor, jedi, sötét jedi, politikus

PLUSZOK:

Erő +1
Ügyesség +4
Kitartás +1

Közelharc +1
Célzás +1

Keresés: +2
Rejtőzködés: +1
Jármű/állatkezelés: +2
Növény/állatismeret: -1
Javítás: +2
Sütés, főzés: -2
Lopakodás: +1
Úszás: 0
Nyelvismeret: 0
Tánc, ének, zene: +4
Szemfényvesztés: +1
Hallgatózás: +2
Álca: +1
Gyógyítás: 0
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 575
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 796

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.