Hírek & újdonságok
• 10 bolygó van jelenleg csak megnyitva, a többi le lett zárva
• birodalmi rangok
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (10 fő) Vas. Szept. 10, 2017 1:07 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Réges-régen...
by Northan Kedd Júl. 31, 2018 11:19 pm

» Általános csevegő
by Jaden Knight Vas. Feb. 19, 2017 2:29 pm

» Eshan City (főváros)
by Vince Oran-Kin Szer. Ápr. 13, 2016 5:41 pm

» Karbonitfagyasztó
by Northan Szer. Márc. 30, 2016 5:27 pm

» [Kidolgozás alatt] Shistavanen
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:04 pm

» [Új] Seloniai
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:03 pm

» Zhel Enygh
by Zhel Enygh Vas. Márc. 20, 2016 9:02 pm

» Zhel Enygh
by Northan Vas. Márc. 20, 2016 8:22 pm

Top posting users this month

Statistics
Összesen 19 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ruzuzu

Jelenleg összesen 581 hozzászólás olvasható. in 476 subjects

Frakciók és szervezetek

Go down

Frakciók és szervezetek

Témanyitás by Northan on Vas. Feb. 28, 2016 11:43 am

Itt röviden leírom, hogy mit kell tudni a világban jelenleg működő, vagy múltban nagy hatalmú frakciókról. Bár sok, kevésbé ismert "mini-birodalom" is létezik, valamint létezett, ám az itt felsoroltak a legjelentősebbek, a legnagyobb területtel és befolyással bírók - legyenek azok még most is létezőek, vagy csak a történelem maradványai.

Tartalomjegyzék:

Jelenleg is működő nagyhatalmak (3)
Jelenleg is működő szervezetek (5)
Már megszűnt, felbomlott hatalmak (4)
Már megszűnt, felbomlott szervezetek (9)

Jelenleg is működő nagyhatalmak: 

Galaktikus Birodalom:
Többnyire csak Birodalom-ként utalunk rá. A Birodalom egy diktatórikusan felépített állam, melyet YE 19-ben hoztak létre. Államformája császárság. Megalapítója a cseles Palpatine, ki a Galaktikus Köztársaság (röviden csak Köztársaság, máshol Régi Köztársaság) demokratikusan megválasztott főkancellárja volt. 
Célja az volt, hogy egy olyan birodalmat hozzon létre, melyben a sitheknek nem kell rejtőzködniük, ellenben a jedik és a Köztársaság képviselői háttérbe szorulnak. Szóval a Köztársaság lényegében a saját bukását szavazta meg, mikor Palpatine megszerezte a főkancellári rangot. A birodalmi törvényeknek köszönhetően - amiket ugyebár Palpatine szabott meg - pedig mindezt törvényesen tette. Mindez sikerült is neki. A jedik nagy részét sikeresen elüldözte, vagy kivégezte, így éveken át a galaxis egyeduralkodója volt. 
Ám elszámolta magát, mivel végül saját tanítványa, Darth Vader végzett vele, ezzel egy időre megdöntve az uralmát, teret adva több kisebb frakció létrejöttének/megerősödésének. Ilyenek például az Új Köztársaság és a Hutt Birodalom is. 
Ennek ellenére a Birodalom hamar összeszedte magát, új császárt választottak: Ardus Kaine-t. Jelenleg is ő a Birodalom hivatalos vezetője. A birodalmi rangokról ide kattintva olvashatsz. 

Új Köztársaság:
A Birodalom után a második legjelentősebb frakció jelenleg a galaxisban. Államformája Konföderáció. Magukat a Galaktikus Köztársaság (avagy Régi Köztársaság) eszmei utódainak tartják, törvényeik is nagy részt megegyeznek. YU 4-ben, mikor a Második Halálcsillag elpusztult, a lázadók egyből szétkürtölték a híreket és egyből szerveződni kezdtek. Hamarosan megalapították az Új Köztársaságot, ahová rögtön több bolygó is csatlakozott. Ezt követően egyre többen csatlakoztak, és jelenleg is tervezik. Viszont a Birodalom vasmarokkal őrzi a megmaradt bolygóit, megpróbálják még időben feloszlatni az Új Köztársaságot. Vezetője Luke Skywalker, a Jedi Rend és a Régi Köztársaság eszméit követő jedi. 
Jelenleg a nyolc fős Átmeneti Tanács gyűlésein történnek a fontosabb döntések. Jelenlegi céljuk a Coruscant feletti hatalom átvétele, mely jelenleg is folyamatban van... 
A nyolc fős Átmeneti Tanács tagjai: Mon Mothma, Leia Organa hercegnő, Borsk Fey'lya, Ackbar admirális, Sian Tevv, Doman Beruss, Kerrithrarr és Verrinnefra B'thog Indriummsegh.

Hutt Birodalom:
YE 25 000 évvel alapították a Hutt Űrben. Államformája abszolút monarchia. Központja a Varl nevű bolygó volt, ám az alapítás után kb. 10 000 évvel egy szupernóva elpusztította a bolygót, így Nal Hutta lett a Hutt Birodalom új központja. A Hutt Űr, így a Hutt Birodalom sosem volt a galaxis legtörvényesebb helye - vagy, ha úgy tetszik törvényes volt, csupán a huttok törvényei mások, mint a megszokottak. Az első évezredben igen jövedelmező kereskedelmi útvonalak mentek végig a bolygón, ám e útvonalak viszonylag hamar megszűntek. Ennek oka részben a huttok gyakran nem túl fair ajánlatai, valamint, hogy ezek az útvonalak egyre veszélyesebbé váltak - ugyanis a huttok nem tiltották a kalózkodást, csempészetet. A Birodalom idején először Sarn Shild moff, majd később Yref Orgege moff uralma alatt volt a Hutt Űr, ám mindketten csődöt mondtak, így YE 8 körül a Huttok ismét megalapították a csak néhány évig nem önálló Hutt Birodalmat, ami igazán YU 4-ben kezdett el terjeszkedni, amikor is a Birodalom még jobban meggyengült. A Hutt Birodalom élén egyetlen személy áll.


A hozzászólást Northan összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Márc. 12, 2016 2:44 pm-kor.
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 575
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 796

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Jelenleg is működő szervezetek

Témanyitás by Northan on Szomb. Márc. 12, 2016 2:38 pm

Jelenleg is működő szervezetek:

Fekete Nap:
A Fekete Nap a galaxis legnagyobb és legismertebb bűnbandája. Valószínűleg a YE 4000-ben működő egyik legerősebb bűnbanda (Exchange) maradványaiból emelkedtek ki és jelenleg is működnek, habár befolyásuk csökkent az utóbbi időben. A társulat élén kilenc "vigo" áll, mindegyikük egy-egy szektort felügyel. A legnagyobb hatalmú a társulat vezére.
Az évek során hatalmas vagyonra tettek szert az illegális kereskedelemmel, csempészettel, kalózkodással és szerencsejátékkal. YE 32-ben igencsak meggyengült a társulat, ugyanis Darth Maul mestere parancsára az összes akkori vigo-val végzett. YE 29-től éveken át Dal Perhi volt a szervezet vezető, amíg YE 18 körül Xizor herceg el nem távolította posztáról, ezzel a Birodalom kikiáltásának évében átvéve a vezetői szerepet. 
Xizor jó kapcsolatokat épített ki, többek között magával a császárral, Palpatine-nal is szoros volt a kötelék. Ellenben Darth Vader-t gyűlölte, ugyanis ő biológiai fegyverekkel kísérletezett Xizor szülőbolygóján, ezzel elpusztítva azt. Így YU 3-ban megkísérelte megölni Luke Skywalkert, de ez nem sikerült neki. Később Vader bizonyítékkal alátámasztotta ezt, majd a Coruscant fölötti űrben felrobbantotta Xizor űrhajóját, vele együtt a Fekete Nap vezetőjét. Ezzel a Fekete Nap meggyengült, de nem bomlott fel, csupán visszavonult egy időre. Azóta nem sokat hallani felőlük.

Mandaloriak:
hamarosan...

InterGalaktikus Bankár klán:
Az InterGalaktikus Bankár Klán (rövidítve IBK, vagy IGBK) eleinte csak a Muunilinst bolygó bankjainak egyesüléséből jött létre, de hamar az egész galaxisban elterjedtek. Az IGBK már YE 1000 körül is nagy jelentőséggel bírt és sokkal tisztességesebbek voltak, mint sok bank előttük. Így gyorsan elterjedhettek az egész galaxisban és hatalmat szerezhettek. 
Ők készítették el a kreditet, valamint gyártják a mai napig. Az elsők között csatlakoztak a Techo Unióhoz, ennek ellenére továbbra is támogatták a Galaktikus Köztársaságot; ugyanis így sokkal nagyobb bevételük volt. Ekkoriban a muun San Hill volt az IBK vezetője. A szakadárok látszólag üzletfeleikként tekintettek az IBK-ra, mégis a nagy droidhadsereget tartottak fenn a bolygójukon, így a kölcsöntárgyalások is igen gyorsan zajlottak le. 
A Birodalom felemelkedése előtt Palpatine milliárdokat fektetett be titokban a bankba, részben ezzel tudta később finanszírozni a hadsereg fenntartását, a csillagrombolókat, stb. 
A Birodalom korszakában az IBK támogatta, támogatja a Birodalmat és az Új Köztársaságot is, még ha ez utóbbi nem is tetszik túlzottan az előbbinek. 

COMPNOR:
A COMPNOR (azaz Commission for the Preservation of the New Order, magyarul "Birodalmi Bizottsági Hivatal [BBH]") egy rendészeti és hírszerzési szerv, mely a Birodalom részét képezi. Feladatuk, hogy a Birodalom ellenségeit, a lázadókat felkutassák és elkapják, valamint ezeket a "bűnözőket" átneveljék felügyeljék, stb. - azaz börtönbe zárják őket. A BBH tisztjei különleges sisakot és páncélt hordanak, ezzel megkülönböztetve magukat a rohamosztagosoktól. 
A szervezetet YE 19-ben alapította három birodalmi tiszt; névszerit: Crueya Vandron, Janus Greejatus, valamint Ardus Kaine. Több vezetője is volt az idők során, jelenleg a ravasz és szívtelen Sate Pestage a COMPNOR igazgatója.

HoloNet:
A HoloNet egy hírközlő csatorna, lényegében rádió. Eredetileg önálló volt, de a Klónok Háborúja alatt átvette a Galaktikus Köztársaság, hogy a Független Rendszerek Konföderációja elleni üzeneteket sugározzanak, valamint gyorsan és egyszerűen juttassák el az információkat a polgári népnek. 
A háború után a Birodalom vette át a HoloNet-et. A COMPNOR propaganda adót csinált a sokak által kedvelt hírcsatornából. Ez is egy módja annak, hogy a polgári nép "rájöjjön", hogy a Birodalom valóban a közjót szolgálja, a jediket és a lázadókat pedig ki kell irtani. A csatorna sugárzása egy Eris Harro nevű űrállomásról történik, mely az Eriadu bolygó fölött keringett. 

Inkvizítorok: 
YE 19-ben Palpatine olyan sötét jedikből álló csoportot alapított, melynek feladata a 66-os parancs után életben maradt jedik felkutatása. Ezeket a jediket először megpróbálják áttéríteni, hogy csatlakozzanak a Császár Új Rendjéhez. Ha ezzel nem járnak sikerrel, feladatuk, hogy végezzenek az adott jedivel. Sokan voltak, akik elárulták az életben maradt jediket, mások inkább válaszozták a halált, vagy sikerült elmenekülniük. Ezen kívül voltak/vannak olyanok is, akik önként csatlakoznak az Inkvizítorok közé. Őket először szigorúan kikérdezi, ellenőrzi a Birodalmi Bizottsági Hivatal, majd az egyik "nagy inkvizítor", végül maga Császár is. Akik elég erősek és hűségesek, azok csatlakozhatnak az inkvizítorok közé. Palpatine halálával nem szűnt meg a szervezet, jelenleg is működik, csupán most már nem Ő, hanem Ardus Kaine ellenőrzi a jelentkezőket. 
Az inkvizítorok között különböző rangok vannak. Ezen a ranglétrán idővel és engedelmes munkával lehet feljebb jutni a Császár, vagy az egyik "nagy inkvizítor" jóvoltából. Ezek a rangok ebben a sorrendben követik egymást (elől a legnagyobb): nagy inkvizítorok, főinkvizítorok, vezér inkvizítorok, inkvizítorok, tanítvány inkvizítorok. 

Coruscanti Őrség:
Avagy a Birodalom időszakában Birodalmi Gárda. Ez a szervezet valójában nem egy különálló szerv, hanem az éppen aktuális hatalom coruscanti védelme. Persze ennél azért bonyolultabb a dolog. A Klónok Háborúja alatt hozták létre, elsősorban Coruscant és a közeli magvilágbéli bolygók védelmére; ám később gyakran fontos személyek testőreként is használták őket. Ekkoriban még a 190. légió elnevezéssel illették őket, ugyanis az őrség klónkatonákból állt (vezetőjük ekkor a klónparancsnok, Fox volt). 
A Galaktikus Köztársaság bukását követően a Thire nevű klónkatona parancsnokká lett kinevezve, így Palpatine közelében teljesített szolgálatot. A Birodalom korszakában a Coruscanti Őrség (pontosabban ekkor már Birodalmi Gárda) feladata nem is igazán a védelem biztosítása lett. Coruscant legrettegettebb katonai ereje a mai napig, ugyanis a Császár minden módszert megengedett nekik, hogy az akár csak kicsit gyanús alakokat is letartóztassanak és kikérdezzenek. Jelenleg lényegében egy teljes rendőrségi rendszert alakítottak ki. Hasonlóan a Császár személyi testőreihez, senki nem tudja, hányan vannak pontosan (csak maga a Császár). Páncélzatuk tetőtől-talpig teljes védelmet biztosít és a sisak segítségével éjjel is láthatnak.

Modal Nodes: 
A Modal Nodes egy hét tagú zeneegyüttes, melynek összes tagja a bith fajba tartozik. Az együttes a Bith bolygón alakult meg, mivel tagjai igen tehetségesek voltak, viszont egyesével nem jártak sikerrel. Így a hét zenész összeállt és bejárták a környező rendszereket. Nagy siker övezte őket, így egy nagy zenekedvelő pénzzel is támogatta őket. A bith zenére jellemző a népszerű jazz. Ma is gyakran lépnek fel kocsmákban, ivókban. A Modal Nodes a negyedik részben tűnik fel Mos Eisley kantinjában. Az együttes tagjai: 
Figrin D'an (az együttes vezetője)
Doikk Na'ts
Tedn Dahai
Ickabel G'ont
Nalan Cheel
Tech Mo'r
Lirin Car'n


A hozzászólást Northan összesen 10 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Márc. 13, 2016 6:59 pm-kor.
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 575
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 796

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Már felbomlott hatalmak

Témanyitás by Northan on Szomb. Márc. 12, 2016 2:41 pm

Már felbomlott, megszűnt hatalmak: 

Független Rendszerek Konföderációja:

A Független Rendszerek Konföderációja (angol nevén Confederacy of Independent Systems, azaz CIS), vagy röviden csak szeparatisták, vagy szakadárok olyan bolygók, vállalatok, rendszerek szövetsége volt, amelyek kiszakadtak a Köztársaságból. Az évek során több bolygó is csatlakozott a szeparatistákhoz, ám kezdetben a Kereskedelmi Szövetség, a Techno Unió, a Kereskedőtestület, a Vállalatszövetség, az InterGalaktikus Bankár Klán, stb. voltak a legjelentősebbek. A Konföderáció YE 24-ben jött létre. 
Amikor Dooku gróf, a szeparatista mozgalom vezetője a Geonosis bolygón halálra ítélte Anakin Skywalkert, Obi-Wan Kenobit és Padmé Amidalát; Mace Windu vezetésével jedik, majd klónok érkeztek segítségül. Az ő összecsapásukból bontakozott ki később az első geonosisi csata, valamit így kezdődött meg a Klónok Háborúja. 
A szeparatisták vezetője Dooku gróf volt, valamint titokban Palpatine (Darth Sidious). A Konföderáció YE 19-ben szűnt meg. Az első löket Dooku halála volt, de hónapokon belül az összes többi vállalat vezetőjét megölte Darth Vader, majd megalakult a Birodalom. 

Galaktikus Köztársaság:
Hamarosan...

Sith Birodalom:
Hamarosan...


Végtelen Birodalom:
A Végtelen Birodalom, avagy a Rakata Birodalom volt az első galaxisméretű állam, melyet a rakaták alapítottak YE 36 453-ban. Vezetői a predorok voltak. A predorok lényegében azt a posztot töltötték be a Végtelen Birodalomban, mint a moffok (nagy moffok) a Galaktikus Birodalomban: bizonyos szektorokat felügyeltek. Egy feudális rendszert építettek ki. Majdnem mindenkinek volt felettese, akinek el kellett számolnia, viszont általában "alattvalója" is volt a predoroknak. 
A rakaták 9800 éven uralták a galaxis nagy részét. Uralmuk tetőpontján nagyjából 500 bolygót tartottak a markukban, olyan fajokat tartva ezzel rabszolga-sorban, mint az emberek, vukik, sithek, duroiak, stb. A rakaták nagyjából 10 milliárdan voltak, míg a rabszolgán 1 trilliárdan. Ám hosszútávon nem lett kifizetődő a mohóságuk, kapzsiságuk. Létrehoztak egy csillagkohó nevű hatalmas gépet hazájuk, az Abo felett. E gép az Erőt felhasználva energiát nyert el a napjukból. 
A csillagkohó a rakaták agressziójánál fogva sötét oldali energiákat szabadított fel, mely azt eredményezte, hogy tovább rontotta őket. Ekkor kezdődött a birodalom összeomlása. Lassanként az összes faj lázadni kezdett, majd YE 25 200-ban egy fertőző betegség lett úrrá a rakatákon. Ez a vírus rendkívül gyorsan terjedt és azzal járt, hogy a rakaták elvesztették kapcsolatukat az Erővel. Ennek következtében a legtöbb gépet nem tudták többé használni, így kénytelenek voltak áttérni az egyszerű gépezetekre. Ekkor a lázadók már sokkal erősebbek lettek, így könnyedén véget vethettek a birodalomnak. A rakaták kénytelenek voltak visszamenekülni anyabolygójukra a Lehon-ra. 
Emléküket is kitörölték a Galaxis történelméből, csupán az idősek nevű csoport tagjai emlékeznek már a történetre a Végtelen Birodalomról - ők pedig szájról-szájra adják tovább generációk óta. Csupán évezredekkel később fedezték fel őket újra.


A hozzászólást Northan összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Márc. 13, 2016 6:58 pm-kor.
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 575
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 796

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Már felbomlott szervezetek

Témanyitás by Northan on Szomb. Márc. 12, 2016 2:41 pm

Már felbomlott, megszűnt szervezetek:

Techno Unió:
A Techno Unió az egyik legnagyobb vállalatcsoport volt a Galaktikus Köztársaság utolsó éveiben. Tagjai szinte egytől-egyig a legmodernebb technológiával foglalkozó vállalatok voltak (például Baktoid Fegyvergyár és Fegyverautomaták, Tagge vállalat, Geonosisi Ipartelepek, stb.). A Techno Unió utolsó éveiben az egyik fő vezető - Wat Tambor - kivívta a Galaktikus Szenátusban, hogy tagvállalatai között zökkenőmentesen folyhasson a kereskedelem. A sikerek után hamarosan galaxis szintűre emelkedett a vállalat, hamarosan az egész galaxisban elterjedtek a Techno Unió technológiái. 
Elsők között csatlakoztak a Független Rendszerek Konföderációjához. A háború alatt a szeparatisták legjelentősebb csatahajó-, harcidroid- és fegyverbeszállítója lett. 
A Techno Unió YE 19-ben megszűnt, amikor Darth Vader a Mustafaron lekaszabolta a vállalatcsoport megmaradt vezetőit, köztük Wat Tambor-t is. 

Kereskedelmi Szövetség:
A Köztársaság idején a legnagyobb óriásvállalat volt. YE 350-ben alapították a neimoidiaiak. Hatalmuk csúcsán az összes kereskedelmi útvonalat ők irányították, valamint igen erős katonai erejük is volt. Évtizedeken, talán évszázadokon át uralták szinte az összes kereskedelmi hiperűrfolyosót, így nem csoda, hogy hatalmas vagyonra tettek szert. Amikor YE 24-ben Dooku gróf a Független Rendszerek Konföderációjába toborozta a vállalatokat, Nute Gunray volt a Szövetség feje. Ő hamar beleegyezett a tagságba, csupán egyetlen feltétele volt: Padmé Amidala halála. Erre személyes indoka volt korábbról. Szerencsétlenségére Zam Wessel sikertelenül járt el ebben, majd Obi-Wan Kenobi követni tudott egy fejvadászt (Jango Fett) a geonosisra. Ez eredményezte később az első geonosisi csatát, valamint a Klónok Háborújának kitörését. 

Galaktikus Szenátus:
A Galaktikus Szenátus volt a Köztársaság idején a legfőbb törvényhozói és végrehajtói szervezet. Itt tárgyalták, szavazták meg a legfontosabb gazdasági és politikai döntéseket. A Szenátus több, mint 25 000 évvel a yavini csata előtt jött létre és 19 évvel azelőtt ért véget, amikor is felváltotta a Birodalmi Szenátus. Az alapítás évében írt Galaktikus Alkotmány volt a legfőbb írásos dokumentum, melyet követni kellett.
A Szenátus élén a mindenkori főkancellár állt, aki egyben a Galaktikus Köztársaság államfője is volt. Ez a tisztség hatalmas tekintéllyel járt. A Köztársaság utolsó éveiben Palpatine töltötte be ezt a tisztséget, aki a biztonsági törvény miatt a Jedi Tanácsnak is parancsolhatott. Később a sith nagyúr furmányos tervének következtében a Köztársasággal együtt a Szenátus is feloszlott, helyébe a Birodalom és a Birodalmi Szenátus lépett. 
A Szenátust több, mint 2000 kormányzati küldött (szenátor) alkotta, akik általában egy-egy bolygó képviselői voltak. A szenátusi címre diplomaták, vallási személyek, politikai vezetők is pályázhattak. 
A Szenátus gyűlésterme egy hatalmas gomba alakú létesítmény volt; mely helyet adott a rengeteg szenátornak, akik küön mozgatható platformokon foglaltak helyet. Középen pedig a főkancellár és a segédei számára állított emelvény állt. Akik nem lehettek jelen a tárgyalásokon, azok számára repülő droidok biztosították az adást. 

Jedi Rend:
A Jedi Rend egy ősi békefenntartó szerzetesrend volt. Tagjai a világos oldalt követő "jedik". Nagyjából YE 5000 évvel hozták létre e rendet, hogy összegyűjtsék és tanítsák azokat az élőlényeket, akiknek nagy volt az erő-érzékenységük. Ezeket a fiatal jediket padawanoknak hívták. Évekig tartó kiképzésük alatt lelki és testi feladatok megoldására is megtanították őket, miközben a szigorú jedi kódexet kellett követniük. Habár elsődleges céljuk mindig is a béke fenntartása volt a galaxisban, az idők során mégis több ellenféllel kellett megküzdeniük (sithek, mandalóriak, stb.). A Rend békés jellege viszont akkor változott meg leginkább, amikor kitört a Klónok Háborúja a Galaktikus Köztársaság és a Független Rendszerek Konföderációja között. Habár a jedik győztesek voltak e csatában, de bárhogy is alakult volna végül, a sorsuk már meg volt pecsételve. Ennek oka, hogy a furmányos Palpatine főkancellár (aki valójában Darh Sidious) már rég kitervelte, hogy a jedik szövetségesei, a klónok fognak végezni a háborút túlélő rendtagokkal. Ezért volt az ún. 66-os parancs, mely kimondta, hogy a jediket el kell pusztítani. A háború során is rengeteg jedi halt meg, viszont a 66-os parancs áldozatául még több. A túlélők száma kb. 100 fő lehetett a Nagy Jedi Tisztogatás után, de a legtöbben végleg eltűntek. Ellenben például Kai Hudorra egy egykori jedi mester nemrégiben tűnt fel a Coruscanton. Ám ekkoriban már nem nevezhetjük Jedi Rendnek, mivel a tagjai szétszóródtak, a Jedi Templomot is porig égették - tehát a Jedi Rend YE 19-ben, a Birodalom felemelkedésének évében megszűnt. 

Kereskedőtestület:
A Kereskedőtestület egy óriásvállalat volt a Galaktikus Köztársaság idején, mely olyan nagy társaságokból alakult, mint a SoroSuub Társulat. Elsődlegesen bányászatból és nyersanyag-feldolgozásból szereztek bevételt, de ismertek voltak arról is, hogy a kisebb vállalatok elnyomásával; majd később egész bolygók megvásárlásával és a lakosságuk börtönbe zárásával szereztek előnyöket. Egy ilyen bolygó például a gossamok hazája, a Castell, valamint a Felucia is. 
YE 242-ben a Geonosison a Kereskedőtestület is az elsők között volt a Független Rendszerek Konföderációjához csatlakozás során. Ekkoriban Shu Mai volt a testület vezetője. 
A többi szakadár vállalathoz hasonlóan ők is droidhadsereget tartottak fenn a bolygóikon, melyeket a háború kitörésével készségesen a Konföderációnak ajánlottak fel. YE 19-ben szűnt meg, amikor a többi szakadár vezetővel együtt Darth Vader Shu Mai-t is kivégezte. A felhalmozott vagyontárgyak ekkor a Galaktikus Birodalom kezére jutottak.  

Vállalatszövetség:
A Vállalatszövetség az egyik legnagyobb gazdasági cége, mely több óriásvállalatból, óriáscégből alakult meg. Tagjai sokszor már vallási fanatizmussal tekintettek arra, hogy a Szövetség tagjai. 
A Klónok Háborúja idején a cég elöljárója Passel Argente volt, aki egyben a Szövetség legnagyobb cégének, a Lethe Társulatnak volt az igazgatója. A Vállalatszövetség több bolygót is tartott uralma alatt, ehhez pedig sokszor - nem éppen törvényes módon - katonai erőket is használtak, hogy megszállás alatt tartsanak egy-egy bolygót. Ebben nagy szerepet játszott a Vállalatszövetség egyik leghíresebb gyártmánya, az NR-N99-es tankdroid. 
YE 24-ben sok másik céggel együtt ők is csatlakoztak a Független Rendszerek Konföderációjához. A legnagyobb támogatást a tankdroidjaik jelentették, de gazdaságilag is gyakran kisegítették a szeparatistákat. YE 19-ben a Darth Vader által rendezett mustafari mészárlás következtében a Vállalatszövetség is megszűnt. Maradványai a Birodalomhoz csatlakoztak.

Fekete Őrség:
A Fekete Őrség egy erőhasználó csoport, akik a sithek-hez és a jedikhez hasonlóan fénykardokat használtak (habár néha még fénybotokat és keresztezett fénykardot is). Megalapítójuk Vulta Danaat, a Sötét Testvériség egykori tagja volt, YE 1000 körül. A csoport bázisa a Mustafaron volt, habár ritka volt az olyan alkalom, hogy az összes tag egyszerre ott tartózkodott volna. 

- Innentől forrás: Star Wars Media

A Fekete Őrség soraiban öt rang volt: Kegyenc, aki a ifjonc Jedikhez hasonlatos, Elit Kegyenc, aki hasonló mint a Jedi padawan, Hordozó, aminek megfelelője a Jedi lovag, Elit Hordozó, akik a Jedi mesterekkel egyenértékűek és a “A Kurszk”, aminek a Jedi Nagymester a megfelelője. Annak aki Elit Kegyencből hordozó rangra kívánt lépni, meg kellett ölnie a három fajta Sher Karból az egyiket. Ez hasonló volt ahhoz, mikor egy padawant Lovaggá ütnek. A Fekete Őrségben ezenkívül volt három speciális rang: Martalóc, a Szentháromság Bérgyilkosa és a Ravager. A Martalócok feladata az volt, hogy feltárják a Galaxist és különböző Erő hagyományok után kutassanak. A Szentháromság Bérgyilkosainak feladata a Fekete Őrséget fenyegető ellenségek megsemmisítése és az Erő relikviák védelme. A Ravagerek feladata volt a központ védelme, akár csak a Jedi vadaknak, de ellentétben velük a Ravagereknek nem kellett megfélemlítő külsővel rendelkezniük.
Ezek közül a rangok közül akkor lehetett választani, amikor az Elit Kegyenc elérte a Hordozó rangot.
YU 1-ben, Mi Fon Lu archeológus feladatul adta egy csoport kalandornak, hogy semmisítsék meg a Fekete Őrséget. A csoportnak sikerült végeznie az összes Fekete Őrrel a romok között, amely esemény később a Fekete Őrség Tisztogatás néven vált ismertté, amelyet Mi Fon Lu tett lehetővé. Az azonban bizonyos, hogy a szervezet nem pusztult el teljesen, hisz sok tagja volt szétszóródva a Galaxisban.
Filozófia és Erő-képességek:

A Fekete Őrség hite, hogy növeljék az Erőről felhalmozott tudást, a filozófiákban való egyetértés és más képességek és Erő hagyományok összegyűjtése Galaxis-szerte. Ezért, hogy céljukat elérjék a Fekete Őrség számos tagja szét volt szóródva a Galaxisban. A Fekete Őrség úgy gondolta, hogy nincs világos és sötét oldal és nem hitték hogy valakiben csak fény vagy sötétség lakhat. Arra törekedtek hogy egyensúlyt teremtsenek a sötét és a világos oldal között önmagukban, akár csak az ősi Je'daii Rend.
A Fekete Őrség technikái első sorban az alapítótól Vulta Daanattól jöttek, aki a Sötét Testvériség vezetőjének, Skere Kaan-nak volt a tanítványa. Ezért feltehetőleg Vulta jártas volt az olyan dolgokban, amikben Kaan is kiemelkedő volt, mint a katonai stratégia, elme trükkök, harci meditáció, fénykard párbaj és Erő harci technikák. Az is lehetséges, hogy tudták, hogyan kell megépíteni a holokronokat, annak okán, hogy létezett egy Mustafari Sith holokron, amelyet a Szentháromság Bérgyilkosai őriztek.


Quarren Önálló Liga:
A yavini csata előtt 24-ben ők is aláírták a szerződést, miszerint csatlakoznak a Független Rendszerek Konföderációjához. Legfontosabb feladatuk az volt, hogy a Dac bolygón leigázzák a másik értelmes fajt, a mon calamariakat - mivel utóbbiak nem akartak csatlakozni a szakadárokhoz. Vezetőjük ekkor Tikkes szenátor volt.
Hamarosan megkezdődtek a harcok. A quarreneket harci droidok segítették, míg a mon calamariak segítségére klón katonák és a kétéltű Kit Fisto jedi mester érkezett. A csata végül a Köztársaság győzelmével zárult. Nem sokkal később a quarrenek békét kötöttek a mon calamariakkal. YE 19-ben a liga megszűnt, amikor Darth Vader végzett a Mustafaron a vezetőivel.  

Éjnővérek:
Hamarosan...

Max Rebo bandája:
Bizonyára néhány évvel a Birodalom megjelenése után jöttek létre. Mint nevéből is kiderül, alapítója egy Max Rebo nevű ortolán zenész. Őt kezdetben egy Evar Orbus nevű segítette, de egy idő után annyira bele akart szólni a banda ügyeibe, hogy az ortolán úgy döntött, megszabadul tőle. Így is történt. 
Egy tizenkét tagú együttes voltak, akik hatalmas sikereket értek el, a Tatooine-on is gyakran felléptek Jabba palotájában. Azonban Luke Skywalker kivégzésére a legtöbb bandatag elment Jabba hajójával, ahol többen is életüket vesztették, amikor a hajó felrobbant. Max Rebo túlélte és elmenekült, a banda pedig feloszlott.
A tagok listája:
Max Rebo (vezető)
Ak-rev
Doda Bodonawieedo
Barquin D'an
Greeata Jendowanian
Droopy McCool
Lyn Me
Rappertunie
Rystáll Sant
Sy Snootles
Joh Yowza
Umpass-stay
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 575
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 796

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Frakciók és szervezetek

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.