Hírek & újdonságok
• 10 bolygó van jelenleg csak megnyitva, a többi le lett zárva
• birodalmi rangok
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (10 fő) Vas. Szept. 10, 2017 1:07 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Réges-régen...
by Northan Kedd Júl. 31, 2018 11:19 pm

» Általános csevegő
by Jaden Knight Vas. Feb. 19, 2017 2:29 pm

» Eshan City (főváros)
by Vince Oran-Kin Szer. Ápr. 13, 2016 5:41 pm

» Karbonitfagyasztó
by Northan Szer. Márc. 30, 2016 5:27 pm

» [Kidolgozás alatt] Shistavanen
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:04 pm

» [Új] Seloniai
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:03 pm

» Zhel Enygh
by Zhel Enygh Vas. Márc. 20, 2016 9:02 pm

» Zhel Enygh
by Northan Vas. Márc. 20, 2016 8:22 pm

Top posting users this month

Statistics
Összesen 19 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ruzuzu

Jelenleg összesen 581 hozzászólás olvasható. in 476 subjects

[Nincs kidolgozva] Birodalmi rangjelzések és egyenruha

Go down

[Nincs kidolgozva] Birodalmi rangjelzések és egyenruha

Témanyitás by Northan on Vas. Feb. 28, 2016 11:51 am

Leírás:

A Birodalmi katonák (valamint a politikusok, tanácsadók, mindenki) rangjelzésekkel vannak ellátva, melyeket kis színes jelvények szimbolizálnak. Ezek megtalálhatóak az emberek egyenruháján is, így könnyedén tájékozódni lehet, hogy milyen nagy rangú az adott személy. 

Az sem mindegy, hogy milyen téren helyezkedik el az adott ember. Az alábbi kategóriák szerint vannak szétválasztva a Birodalom támogatói:

- hadsereg
- haditengerészet
- tengerészeti pilóta
- hírszerzés
- az új rend megőrzésének bizottsága

Itt felsorolom a Birodalmi rangokat rövid leírással és a rangjelzésükről, valamint egyenruhájukról képeket teszek be (már, ha ez lehetséges).

Hadsereg:
A szárazföldi hadsereg.

Kadét:
A kadétok még kiképzés alatt álló leendő rohamosztagosok. Tizenévesen kerülnek be ide, majd néhány év múlva indulnak el első bevetésükre. A harci kiképzések mellé szigorú szellemi próbákon is részt kell venniük, hogy bizonyítsák tudásukat, leleményességüket, valamint a Birodalom iránti hűségüket.

A kadétoknak nincs külön rangjelzésük, mivel még kiképzés alatt állnak. 

Egyenruha:


Közlegény:
Közlegények azok, akik már kijárták az Akadémiát. Talán már egy kevésbé veszélyes bevetésen is részt vettek (és értelemszerűen túl is élték), de néhányan már az első bevetésük után megkapják a tizedes rangot. 

Mivel ez még nem tiszti rang, így a közlegényeknek sincs megkülönböztető rangjelzésük. 

Egyenruha:


Tizedes:
Ez a legkisebb tiszti rang a Birodalom hadseregében. Általában néhány (általában két-három) küldetés után meg lehet kapni ezt a rangot. Rendszerint egy kisebb, pár fős szakaszt irányítanak. 

Rangjelzés:


Egyenruha:


Őrmester:
Az őrmesterek már valamivel nagyobb rangú tisztek. Ez az egyik leggyakoribb rang a Birodalom soraiban. Általában egy kisebb szakaszért felelősek (10-15 fő), de a parancsokat többnyire a hadnagyuktól kapják. 

Rangjelzés:Egyenruha:


Hadnagy:
A hadnagyok a főhadnagyok helyettesei arra az esetre, ha ők nem tudnák tovább elvégezni a feladatukat; de néha egyéni feladatokat is kapnak. Egy század részéért felelősek. 

Rangjelzés:


Egyenruha:


Főhadnagy:
A főhadnagyok feladata javarészt egy század felügyelete, vezetése. Felettese a kapitány, helyettesei az egyszerű hadnagyok. 

Rangjelzés:

Páncélzatuk és egyenruhájuk ugyanolyan, mint az egyszerű hadnagyoké, csupán a rangjelzésük különböző egy kicsit. 


Kapitány:
A kapitányok a szárazföldön általában az őrnagyuk mellett teljesítenek szolgálatot. Szemmel tartják a főhadnagyokat, hadnagyokat, de, ha a helyzet úgy kívánja ők is harcba szállnak az ellenséggel. Alap rohamosztagos páncélzatuk mellé egy erős páncélt is kapnak. Sisakjuk elől nyitott, de a sisakrostély lecsukható. Feladatuk elsősorban néhány század mozgásának összehangolása, vezetése, stb. 

Rangjelzés:


Egyenruha:


Őrnagy:
A harcban ritkán vesznek részt, inkább csak távolról figyelik meg az eseményeket és parancsot osztanak a kapitányoknak, hadnagyoknak és főhadnagyoknak. 
Ez már egy viszonylag magas rendfokozat. 

Rangjelzés:

Egyenruha:


Alezredes:
Az alezredesek egy-egy ezredet irányítanak, azaz alattuk két-három őrnagy van alattuk. Az alezredesek és az ezredesek között csupán annyi a különbség, hogy az ezredesek általában a fontosabb frontvonalon harcoló csapatokat irányítják, míg az alezredesek inkább a támogató, kiegészítő ezredet vezetik.  

Rangjelzés:


Egyenruha:


Ezredes:
Az ezredesek egy-egy ezredet irányítanak, azaz alattuk két-három őrnagy van. Az alezredesek és az ezredesek között csupán annyi a különbség, hogy az ezredesek általában a fontosabb frontvonalon harcoló csapatokat irányítják, míg az alezredesek inkább a támogató, kiegészítő ezredet vezetik.  

Rangjelzés:


Páncélzatuk és egyenruhájuk ugyanolyan, mint az alezredeseké, csupán a rangjelzésük különböző egy kicsit. 

Dandártábornok:
A dandártábornokok lényegében tábornokok, csupán a tábornok parancsot adhat nekik. Seregtől függően általában egy-két-három dandártábornok van (míg egy tábornok), de nagyobb seregek esetén több is előfordulhat. Ők felelnek több ezredért is általában. Az egyik legmagasabb rang a szárazföldi csapatok között. Harcban ritkán vesznek részt személyesen. 

Rangjelzés:


Egyenruha:


Tábornok:
A szárazföldi hadseregben a legmagasabb rang, a főtábornokot nem számítva. Egy egész seregért felelősek (beleértve az összes ezredet, valamint az ezredeseket irányító dandártábornokokat). A nyílt harcot többnyire elkerülik, de van rá példa, hogy ők is harcolnak persze - de akkor sem a frontvonalon bizonyára. Egy tábornoknak már egész jó kapcsolatai lehetnek a Galaktikus Birodalom felsőbb szintjein. 

Rangjelzés:


Páncélzatuk és egyenruhájuk ugyanolyan, mint a dandártábornokoké, csupán a rangjelzésük különböző egy kicsit. 

Főtábornok:
A főtábornokok több sereget irányítanak. Javarészt egy egész szektor területén lévő összes hadsereget ők irányítják, ők osztogatják a parancsokat a tábornokoknak (ők maguk pedig gyakran magától az uralkodótól, vagy egy moff-tól kapják az utasításokat). Az egész galaxisban tíz-húsz ilyen van csupán. Szinte biztosan vannak jobb kapcsolataik. 

Rangjelzés:


Páncélzatuk és egyenruhájuk ugyanolyan, mint a dandártábornokoké (valamint tábornokoké), csupán a rangjelzésük különböző egy kicsit. 


Haditengerészet:
hamarosan...

Hadnagy: 
Az űrben általában egy kisebb hajó felügyelését kapják, esetleg egy nagyobb hajón kisebb tekintély övezi őket. A szárazföldön néhány fős csapatokat vezényelnek többnyire (30-40 fő). Ritka az idős hadnagy, általában igen fiatalon megkapják e rangot - néhány fontosabb küldetés után.

Kapitány:
A kapitányok feladata - mint ahogy neve is utal rá - egy egész hajó irányítása, vezérlése. Általában a kapitányi hídról figyelik a hajót, valamint ők adják ki az adott hajón a parancsokat. Szárazföldön ritkán harcolnak, de, ha mégis, arra az esetre van páncélzatuk is.
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 575
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 796

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.