Hírek & újdonságok
• 10 bolygó van jelenleg csak megnyitva, a többi le lett zárva
• birodalmi rangok
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (10 fő) Vas. Szept. 10, 2017 1:07 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Réges-régen...
by Northan Kedd Júl. 31, 2018 11:19 pm

» Általános csevegő
by Jaden Knight Vas. Feb. 19, 2017 2:29 pm

» Eshan City (főváros)
by Vince Oran-Kin Szer. Ápr. 13, 2016 5:41 pm

» Karbonitfagyasztó
by Northan Szer. Márc. 30, 2016 5:27 pm

» [Kidolgozás alatt] Shistavanen
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:04 pm

» [Új] Seloniai
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:03 pm

» Zhel Enygh
by Zhel Enygh Vas. Márc. 20, 2016 9:02 pm

» Zhel Enygh
by Northan Vas. Márc. 20, 2016 8:22 pm

Top posting users this month

Statistics
Összesen 19 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ruzuzu

Jelenleg összesen 581 hozzászólás olvasható. in 476 subjects

Asztrodroidok

Go down

Asztrodroidok

Témanyitás by Northan on Kedd Márc. 01, 2016 7:21 pm

Leírásuk:Az asztrodroidok a Star Wars mozgó számítógépei. Nem távirányításúak, saját magukat működtetik és irányítják. Leginkább a programozásuktól és típusuktól függ, hogy mennyire "szófogadóak" egyes helyzetekben. Vannak, akik úgy állítják be őket, hogy csak nekik áruljanak el bármit is, mások egészen "beszédesek". Általában rengeteg funkciójuk van, de ez típusonként változik. Vannak, amelyek vadászgépeket vezérelnek, mások a hétköznapi élet dolgaira vannak programozva. Többnyire azonban mindenhez értenek némileg - kezdve a járművek javításától a rendszerek vezérlésén át az egyszerű feladatok elvégzéséig (pl. takarítás, stb.). Az asztrodroidok nem beszélik a közös nyelvet, csupán a maguk csipogásokból, sípolásokból álló egyedi nyelvüket használják - épp ezért vagy megtanulja valaki ezt a nyelvet, vagy tolmács-droidot/kijelzőt vesz melléjük. Az egyik leghíresebb ilyen droidokat gyártó cég az IA, azaz (angol nevén) Industrial Automaton. 
Itt próbálunk felsorolni minél több ilyen droidot, habár mivel több száz (talán több ezer) típus készült az évszázadok alatt belőlük, így nem sorolhatunk fel mindent. 

R-széria (kattints ide, hogy lenyisd!):

R-széria:
Igen megoszló e széria droidjainak megbízhatósága. Az összes R-szériás droidot az IA gyártotta. A legmegbízhatóbbak az R2-es és az R6-os típus, de vannak olyan "botrányosak" is köztük, mint például az R5-ösök. 

P2:
A P2-es asztrodroidok leginkább a Galaktikus Köztársaság idején voltak igen népszerűek. Hengeres testük, gömbölyített fejrészük és három kerekes lábuk van, mint a legtöbb asztrodroidnak. Magasság 2,3 méter, ezért a kisebb vadászgépekben nem tud szolgálni - de, ha tudna is, kevesen vannak, akik egy P2-est akarnának maguk mellett tudni. Ennek legfőbb oka, hogy bár igen sok jó tulajdonsága van (pl. lézervágóval, körfűrésszel van felszerelve), ám navigálása gyenge, valamint méreténél fogva igen lassú, lomha. Gyakran megy neki például a falnak a rossz navigálás miatt. Ma is gyakran látni nagyobb cirkálókon, transzportokon, habár vannak már jóval fejlettebb prototípusok is. 
Átlagár: 3500 kredit
Kép:


R1:
Ez az asztrodroid a P2-es továbbfejlesztett változata, mely jó pár hibával kevesebbet tartalmaz. Ez volt az első olyan asztrodroid, amely képes kiszámolni a hiperűrugráshoz szükséges koordinátákat, ezért az első években nagy volt a népszerűsége. Ám hamar lekerült a trónról, mivel igen gyakran hibásodott meg, valamint nemsokára megérkezett az R2-es. 
Átlagár: 4500 kredit
Kép:


R2-AG:
Az R2-es sorozat egy nem túl híres asztodroidja, mely a Klónok Háborúja előtti években volt leginkább népszerű, ám akkor sem volt a legkeresettebb példány. Feje leginkább az R5-ösökére hasonlít. 
Átlagár: 3000 kredit
Kép:


R2-R:
Ez az asztrodroid leginkább az X-szárnyú és az Y-szárnyú felderítő vadászgépeknél használatos. Könnyedén lehet letölteni információkat róla, viszont máshoz nem nagyon ért - csak a legfontosabb dolgokhoz. 
Átlagár: 6000 kredit
Kép:


R2z:
Az R2z egy igen régi, viszont jól bevált sorozat, mely a csillaghajók fedélzetén való karbantartásra szolgál. Ebben a kategóriában az egyik legjobb droid, mely éveken át gond nélkül tudja végezni a feladatát. 
Átlagár: 5000 kredit
Kép:


R2:
Nemcsak az R-széria legkiemelkedőbb gyártmánya, hanem az egész galaxisban is az egyik legkeresettebb asztodroid, melyen egyik utódja sem tudott túlszárnyalni (legfeljebb sok évvel később az R6-osok megközelítették). A kiváló dizájn, a sok funkció és a jó időzítés mind hozzájárult ahhoz, hogy még sok évvel a megjelenése után is a legkeresettebb típusú asztrodroid legyen. Mind a hétköznapi élet dolgait könnyedén tudja végezni, mind pedig a harcászati dolgok megtalálhatóak benne. Rengeteg mindent tud és gyorsan feltalálja magát, így akár egyedül is el lehet küldeni küldetésekre (noha nem ajánlott, mivel igen drága és a benne tárolt információk is sokat érhetnek). A vadászgépekben is jól funkcionál, mint másodpilóta. 
Az R2-es prototípusa, az R2-0 volt az első olyan asztrodroid, mely 10 éven keresztül bármiféle meghibásodás nélkül bírta, ez is sok mindenről árulkodik. 
Átlagár: 12 500 kredit
Kép:


R3:
A Galaktikus Köztársaság utolsó éveiben megjelent asztrodroid, mely leginkább a vadászgépek navigálását segíti elő. Feladata, hogy olyan feladatokat végezzen, amikre a pilóta nem tud folyamatosan figyelni. Eredetileg a Delta-7-esekhez készült, de bármely más vadászgépen is megtalálja a helyét. 
Átlagár: 5000 kredit
Kép:


R4:
Az R4 egy igen sikeres széria volt a Köztársaság utolsó éveiben, de jelenleg is sokan vannak, akik használják. Egyszerűbb kezelésű, keményebb és még olcsóbb is, mint az elődje (R3), így viszonylag nagy siker övezte/övezi. Feje kúp alakú. Bár van pár funkció, melyben elődje a jobb, de a hétköznapi tevékenységek végzésére általában megbízhatóbb, kedveltebb. Amiatt, hogy a harchoz nem ért kifejezetten, általában a Peremvidéken használják. 
Átlagár: 4000 kredit
Kép:


R4-P: 
Leginkább a Galaktikus Köztársaság által használt asztrodroid, ügyesen navigál, kitérő manővereket tesz a vadászgépekkel, valamint majdnem mindenhez ért némileg. Feje henger alakú, magassága közel egy méter. 
Átlagár: 5000 kredit
Kép:


R5:
Az R5-ös egy nem túl nagy népszerűségnek örvendő vonal volt. Gyakran hibásodik meg, cserébe viszont nagyon olcsó is. A Halálcsillagon is több R5-ös dolgozott. 
Átlagár: 2500 kredit
Kép:


R6:
Az R5 "botránya" után az IA (angol néven Industrial Automaton, azaz az asztrodroidokat gyártó cég) évekig kísérletezett, hogy elkészítsen egy új, megbízható droidot. Az endori csata után (YU 4) végre kiadták a legújabb vonalat. Az IA eredetileg egy katonai segítőnek tervezte, leginkább az E-szárnyúakhoz igazítva a működését, de az endori csata után sokkal inkább áttértek a hétköznapi élet dolgaira a tervezők. Ezzel a lépéssel a polgári vásárlók szívét ismét visszanyerték. Az R6-osok drágábbak, viszont sokkal megbízhatóbbak és több funkcióval rendelkezők a legtöbb R típusú asztrodroidnak. 
Ennek az asztrodroidnak ugyan csak két lába van, de egyensúlyérzéke igen jó, valamint lábrakétákkal is rendelkezik, így pár percig repülni is képes a föld közelében. 
Átlagár: 10 000 kredit 
Kép:C-széria (kattints ide, hogy lenyisd!):

C-széria:
Nem túl híres széria, ellenben az a néhány droid, melyet ebben a szériában gyárottak, máig is működik valószínűleg, mivel igen megbízható típusról beszélünk. 

C1:
A C1-es asztrodroidok a Klónok Háborúja alatt gyártott fürge, és jól felszerelt asztrodroid. Magassága 1 méter, súlya pedig átlagos, 32 kg. Kinézetre és tudása hasonlít az R2-esekre. A C1-eseknek két lába van, és középen egy igen erős rakéta is található. Ezzel sokáig bírnak ugyan a levegőben maradni és viszonylag magasra is fel tudnak jutni, de nagyobb súlyokat ne bírnak el magukkal, valamint az egyetlen rakéta hordoz némi manőverezési nehézséget magában.
Átlagár: 5000 kredit
Kép:D-széria (kattints ide, hogy lenyisd!):

D-széria:
Nem egy híres, vagy közkedvelt asztrodroid-széria, melyet a Sith Háborúk alatt fejlesztettek ki (több, mint 3000 éve), ezért mára igen elavultak és ritkák ezek a droidok. 

D3: 
A régi sith háborúk alatt a sithek által kifejlesztett asztrodroid.
Átlagár: 2000 kredit
Kép:


D4: 
A Régi Köztársaság és a Sith Birodalom között dúló háborúk alatt kifejlesztett asztrodroid. 

Átlagár: 1500 kredit
Kép:


D5:
Szintén a Sith Háborúk alatt kifejlesztett D-szériás droid. Kevés funkciója van, leginkább csak felderítésre használták. 
Átlagár: 1500 kredit
Kép:


D6:
Szintén a Sith háborúk alatt kifejlesztett asztrodroid.
Átlagár: 1500 kredit
Kép:


D7:
A régi sith háborúk alatt kifejlesztett kísérleti asztrodroid, melyet a sithek fejeltettek ki a Zadd bolygón. Két "szemük" van, valamint két előre-hátra mozgatható lábuk, amikkel nem mozognak túl könnyen. Nem valami híresek, mivel jelenleg már nagyon elavultak.
Átlagár: 2000 kredit
Kép:
E-széria (kattints ide, hogy lenyisd!):

E-széria:
Nem túl híres széria, nem sokat tudni róla, csak azt, hogy néhány új dolgot próbáltak tesztelni velük - a legtöbb minden sikertelen volt.

E1:
Nagyjából YE 30-ban készült E-szériás asztrodroid, leghíresebb modellje E1-6RA. Oldalukon egy-egy kis lézer-fegyver van (mindkét oldalon), alatta pedig szerszámtartók. Általában "telepatikus fordítót" tartalmaznak, mely egy gyenge kísérlet volt az asztrodroidok nyelvének lefordítására, mivel az ő "nyelvükben" igen kevés szó van. 
Az E1-esekbe komédia programot is vittek a teszt kedvéért, ám általában szörnyen hangoznak e viccek, ezért ezt a funkciót ki is lehet kapcsolni. 
Átlagár: 3000 kredit

E2:
Nem túl különleges asztrodroid. A legfontosabb dolgokat programozták csak beléjük, általában felderítésre használták őket, de az ekkori fejlesztések nem értek sokat, így igen hamar abbahagyták az E-széria gyártását. 
Átlagár: 2500 kredit
Kép:
M-széria (kattints ide, hogy lenyisd!):

M-széria:
A Sith Birodalom és a Régi Köztársaság között zajló csaták során létrehozott asztrodroidok, melyek a Köztársaság köreiben viszonylag népszerűek voltak, ellenben a sithek sokkal inkább a D-szériás droidokat használták ekkoriban. 

M4:
Főleg a Régi Köztársaság által használt droid, de mivel viszonylag sok mindenhez ért, ezért a polgári nép is gyakran vásárolta ezt a nem túl megbízható, viszont rövidtávon kitűnő asztrodroidot. Mára viszont igen elavultak. 
Átlagár: 2500 kredit
Kép:


M8:
Szintén a Galaktikus Köztársaság által használt asztrodroid, melynek különlegessége, hogy három szenzora is van. Előnye, hogy igen jól állapítja meg a távolságokat, ügyesen számol, stb. és "nem megy neki a falnak". Hátránya azonban, hogy bármelyik szenzorának megzavarásával e képességének annyi és összezavarodik/tönkremegy a droid.
Átlagár: 3500 kredit
Kép:


MT:
Az MT típusú asztrodroidokat leginkább a polgári nép használta, mivel nem volt olyan fejlett, mint az M4-es, vagy az M8-as a harcászat, stb. terén, ellenben viszonylag sokáig bírta meghibásodás nélkül.
Átlagár: 3000 kredit
Kép:
Q-széria (kattints ide, hogy lenyisd!):

Q-széria:
Az első típusokat még a Galaktikus Köztársaság idejében tervezték, de még jelenleg is folyamatban van egy új Q-szériás droid kivitelezése.

Q1: 
A Q1-es asztrodroidok voltak talán az első olyan asztrodroidok, melyeket egy az eddigiekhez képest teljesen más technológiával próbált kifejleszteni az IA. Ez volt ugyanis az első próbálkozás arra, hogy csak egy guruló gömb legyen az egész droid, valamint antigravitációs motort szereltek beléjük. Bár az elképzelés nem rossz, de nagyon gyenge volt a kivitelezése a várthoz képest. Általában össze-vissza mozogtak e droidok, nem találták az egyensúlyukat, ráadásul nagyon hamar tönkre is mentek. Így alig pár száz legyártása után feladták a kísérletet és csak évekkel később vették újra elő az ötletet. Ekkor már a Q6-osokat tervezték. 
Átlagár: 2500 kredit

Q6:
harmarosan

Q7:
Az IA sokat kísérletezett a Q1-essel és a Q6-ossal, míg végül előállította ezt. Ez az asztrodroid a Klónok Háborúja alatt volt egy kísérleti droid, melyet a V-szárnyúakhoz terveztek elsősorban. Ellenben a megszokott alaktól a Q7-eseknek gömb alakjuk van. A felső félgömbben helyezkednek el rendszer főbb részei, míg az alsóban egy antigravitációs motor - ez utóbbi lehetővé tette a könnyed mozgást. Habár ez a technológia ekkor még nem volt túl fejlett, ráadásul a vadászgépeken való másodtisztségen kívül nem értett nagyon máshoz, mégis igen keresett típus volt egy ideig. Persze ennek is vannak hátrányai, mégpedig, hogy a kezdetlen technológia miatt a motor gyakran kiégett, tönkrement. Ilyenkor a javíttatása sokkal nehezebb és drágább, mint más asztrodroidoké általában. 
Átlagár: 6000 kredit
Kép:


Q9:Egyéb asztrodroidok (kattints ide, hogy lenyisd!):

Egyéb asztrodroidok:

I2:
Az IA által létrehozott droid, melyet kizárólag a Birodalom vett meg, mivel leginkább a TIE vadászok irányításának segítségére voltak/vannak. 
Átlagár: 4000 kredit

JJH2:
Az Új Köztársaság által használt asztrodroid, mely néhány Köztársasági vadászgépben jól navigált, de általában inkább a bázisokon használják őket adattárolásra/továbbításra és a többire. 
Átlagár: 4000 kredit

KT:
A KT-szériás droidokat a Birodalom használta a háború első éveiben, de aztán az egyre fejlettebb asztrodroidok megjelenése miatt a legtöbb ilyen típusú droidot "leszerelték". Kinézete igen érdekes, a megszokott "kukás doboz" helyett sokkal inkább hasonlít "tojásra", valamint két lába a humanoidokéra emlékeztet, habár igen lassan tud csak velük közlekedni. 
Átlagár: 4000 kredit
Kép:


Lothal:
Habár több, megbízható asztrodroidja is volt a Birodalomnak, melyeket általában az IA gyártott, a Lothal bolygó egyik legnagyobb cége úgy döntött, hogy maguk is terveznek egy új fajta asztrodroidot. Ez a modell egész jól sikerült, nem volt az elvárt kategória alatt, így a Birodalom vett jó párat ebből a modellből. Azonban mikor megtudták, hogy az Új Köztársaságnak is el lettek adva ilyen típusú droidok, rohamosztagosokat küldtek a Lothal bolygóra, hogy végezzék ki a cég vezetőit. Ez nem sikerült nekik, mivel megvédték őket a testőreik. Több próbálkozás nem volt erre a merényletre azóta. 
Külsőleg az a különlegességük, hogy több részük is átlátszó, így néhány helyen beléjük lehet látni. Belső tudásuk nagyjából az R4-esekének felel meg. 
Átlagár: 5000 kredit
Kép:


T7:


W4:


X2:

Y7:

S19:

Tudományos kutató droid:
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 575
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 796

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.