Hírek & újdonságok
• 10 bolygó van jelenleg csak megnyitva, a többi le lett zárva
• birodalmi rangok
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (10 fő) Vas. Szept. 10, 2017 1:07 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Általános csevegő
by Jaden Knight Vas. Feb. 19, 2017 2:29 pm

» Eshan City (főváros)
by Vince Oran-Kin Szer. Ápr. 13, 2016 5:41 pm

» Karbonitfagyasztó
by Northan Szer. Márc. 30, 2016 5:27 pm

» [Kidolgozás alatt] Shistavanen
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:04 pm

» [Új] Seloniai
by Northan Csüt. Márc. 24, 2016 3:03 pm

» Zhel Enygh
by Zhel Enygh Vas. Márc. 20, 2016 9:02 pm

» Zhel Enygh
by Northan Vas. Márc. 20, 2016 8:22 pm

» Aurelius Coybel
by Northan Vas. Márc. 20, 2016 1:57 pm

Top posting users this month

Statistics
Összesen 19 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ruzuzu

Jelenleg összesen 580 hozzászólás olvasható. in 475 subjects

Zhel Enygh

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Zhel Enygh

Témanyitás by Zhel Enygh on Kedd Márc. 15, 2016 11:01 am

Név: Zhel Enygh
Nem: Férfi
Faj: Ember/Mandaloriai
Kaszt: Katona
Született: YE 24
Elhalálozott:[/b] -
Frakció: Új Köztársaság

Belső jellemzés:

Olykor-olykor eléggé szentimentálisnak lehet mondani,  igazi álmodozó vagyok, s gyakran szeretek visszaemlékezni a múltra. A régi szép idők gondolata számomra igencsak természetesnek mondható. Gyakran felidézem őket egy jó beszélgetés mellett, vagy hogyha valami nosztalgiát keltő tárgyra bukkanok. A múlt árnyéka számomra mindig feldereng. Leginkább a barátaim közelében szeretek elmerengeni, bár annyira nem sok van belőlük. Nem mintha gondom lenne az ismerkedéssel, csak nekem sok idő kell, hogy megbízhassak valakiben. Sokat jelent ugyanakkor nálam a rokonszenv és az ellenszenv, így ha valaki ellenszenves attól elzárkózok.  A lelkem titkait is, valamint érzéseimet csakis azokkal osztom meg akik arra érdemesek. Sok időbe tel valakinek a bizalmamba férkőznie. Habár mondhatni jó pár haverra is szert tettem, ám őket nem engedem magamhoz olyan közel. Néha sokan ezért érzéketlennek, netán mogorvának hisznek. A legtöbb embernek, még ha nem is ismerősöm alapból szeretek segíteni. Azt viszont ki nem állhatom, ha valaki kihasználja nagylelkűségemet. A nőket teljesen egyenrangúnak tekintem a férfiakkal, ez pedig a mandaloriaknál teljesen természetes. Sokszor szeszélyes a természetem, amit kiismerni igen nagy feladat. Egyik pillanatról a másikra jó kedvemet, felválthatja a düh. Még egy negatív tulajdonságom a gőg. Gyakran gondolom magam tökéletesnek, mégis hogyha kérdik ezt tagadom, mindemellett szerénységgel leplezem azt. A saját elképzeléseimet eszerint kezelem, így ideáljaimmal senki sem szállhat szembe. Intuitív személyiségem miatt gyakran hagyatkozok megérzéseimre. Főként akkor, ha a tapasztalataim nem segítenek a bizonyos ügyekben. Megfontolt emberként, mindig szeretek a jól kitaposott úton haladni. Ambícióra hajlamos vagyok, mégse tudom elviselni a változásokat.

Külső jellemzés:

Körülbelül 185 cm a magasságom, ami igencsak átlagosnak mondható. A súlyom megközelítőleg 95 és 100 között ingázik. Ezért is kissé robosztus a testalkatom. Az emberek közt kreolbőrűnek számítok, azonban azon belül is a világosabb árnyalatúba lehetne csoportosítani. Arccsontom nem igazán markáns, így a fejem teljesen oválisnak hat. Az orromban piszének mondható, illetve az orrnyergemnél sincs semmi jelentős eltérés. A szemeim mogyoróbarna színt tükrözik vissza, ami a zöld és a barnaszínek keveredéséből jön létre. Néha sárgának is mondható bár, az függ a fényviszonyoktól. A látószervem mellett néhány szarkaláb is megmutatkozik, amely életkoromról árulkodik. Hajamat mindig rövidre vágatom, s hátra vagy oldalra fésülöm. Amúgy a frizurám barna színben pompázik. Általában borostás az arcom, nagyon ritkán szoktam arcszőrzetemet teljesen leborotválni. Egyetlen érdekesebb dolog az arcomon nem természetesen keletkezett, az pedig a szemhéjamnál lévő vágásnak a forradása. Az idegenek ezt veszik észre rajtam először, persze csak ha látják az arcomat. Ugyanis általában a mandaloriai páncélomat viselem, amely az igazság fekete színével lett megfestve.

Előtörténet:

Szavazás a jövőről
A világűr sötétjében, miközben minden oly zavartnak tűnt, egy új hatalom látszott felemelkedni. Hamarosan egész galaxisokat hódított meg hol puszta szóval, hol pedig véres háború révén. Senki sem volt biztonságban. Még a hatalmas Mandalort is elérte ez a fertőzés, melyet úgy hívtak Galaktikus Birodalom. Nem volt szokása ennek a véres múlttal rendelkező népnek behódolni, de azóta sok év eltelt. A lakosok túlságosan is elpuhultak, meg jó pár Köztársaságtól tanult bürokratikus marhaságban hittek. A mandalori klánok összegyűltek. Megannyi régmúltú családot láttam ott aznap, mint a Fett, a Skirata, az Ordo, a Bralor és még estig sorolhatnám őket. Mindegyikükön látszott a gondterheltség, hiszen számolni kellett azon következményekkel is, hogyha nem engedelmeskedünk a Birodalom úgy is erővel veszi el, ami a miénk.
- Nem engedhetünk ezeknek a férgeknek! Én nem fogom egy álnok kígyónak és az ő agyatlan katonáinak a adósa lenni! - szólalt fel a tőlem balra lévő veterán férfi. Megannyi lézer marta lyuk sorakozott a páncélján, bal vállvédőjén már a Balor feleségjelzés épphogy csak kivehető volt.
- Én is inkább független szeretnék lenni, azonban nem küzdhetünk egy egész galaxis ellen Zidrogg. Még addig kell velük tárgyalni, míg minden felajánlásuk áll. - jegyeztem meg egy fiatalabb férfi, ki sisakját a kezei közt szorongatta. Körülbelül húsz harminc év közöttinek tűnt. Arcán némi borosta volt, de talán anélkül még fiatalabbnak tudnám titulálni.
- És mi biztosítja, miszerint betartják a szavukat!? - érdeklődött valaki, ám őt nem vettem észre a tömegben.
- Inkább mutassuk meg nekik mire képes a Mandalor. Talán pár rendszer hírt szerezve bátorságunkról szintén fellázad! - adott hangot eszméinek apám is, bár ő jelentéktelen ősök sarja volt, mégis a mandaloriak között nincs előítélet. Az ő szava is ugyanannyit ért, mintha csak egy Fett szólalt volna fel.
- Na persze de az mennyi idő?! Talán mire valaki is észbe kap, s egy több rendszert összefoglaló lázadás megsemmisíti őket, addigra mindenkit lemészárolnak Mandaloron! A népünkről pedig csak egy mellékjegyzet említi meg, a letűnt korok barbárai közt. - emelte fel hangját  Njiosuu Wook, mire fel elharapóztak a dolgok. A tömeg értelmetlen, sorrendet nem ismerő vitába kezdett.
- A mandalori eszme attól még élni fog!
- Ugye nem hiszitek, hogy ez a porfészek nekik annyit számít!?
- Talán menjen a Vynron család és tegye is le a Birodalmi esküt!
- Csendet! Eleget vitatkoztunk... inkább szavazzunk. - kiáltott fel egy tiszteletet parancsoló hang. A teremben lévő összes férfi és nő elhalkult azon nyomban.
- Ő ki apám? - érdeklődtem öregemtől, ki leguggolt az én szintemre.
- Ő itt fiam Kal Skirata. Ő is mint Jango Fett a klónok kiképzésében szerepelt. - ismertette őt számomra szülőapám.
- Én még csak annyit teszek hozzá uraim, hogy a Birodalommal való összes üzlet felesleges. Én ismertem Palpatinet. Manipulatív személy, ki nem csinál semmi átmeneti dolgot az életben. - gördültek le a nehéz szavak Kal nyelvéről, mialatt a szavazás folyt.
- Ugye nem hagyjuk, hogy ezé a zsarnoké legyen a bolygónk...ugye apám? - érdeklődtem a családfőmtől. Ő persze csak bizalom gerjesztő mosollyal reagált, mégis rögtön letűnt az arcáról minden boldogság, mikor az eredményt felolvasták. A föld kiadásáról döntöttek a Birodalom javára. Én is zavartan feküdtem aznap ágyba, hisz nem értettem semmit. Egész életemben a hazaszeretetről, na meg a kultúránk fontosságára tanítottak. Most pedig a klánok vezetői, a számomra eddig legbölcsebb, mitöbb bátrabb emberek engednek egy diktatórikus rendfenntartói eszme javára. Úgy véltem most a mi generációnkon van a sor, hogy megmutassuk a réginek a helyes utat.

Könyörtelen feladat
Apám halála óta lassan négy év telhetett el. Ő még az első ellenálláshoz csatlakozott a Halál Őrséghez, amely radikális nézetei miatt a Birodalom beérkezésével azonnal akcióba lendült. Még én se tudtam, miszerint a családfőmnek köze van a Halál Őrséghez. Sohasem szerette őket, de nem hagyta nyugodni a gondolat, miképp a bolygóját mások irányítsák. Én egy sokkal felkészültebb, amellett szervezettebb csoportnak a részévé váltam. Itthon csak Mandalori Védelmezőknek  neveztük magunkat. Olyanok voltunk, mint valami gerilla osztag. Megpróbáltunk nem szemtől szembeni harcra törekedni. Inkább apróbb rajtaütésekkel bomlasztottuk a Birodalom pillérjeit. Azok a semmirekellők megérdemelték a bosszúszomjunkat. Rengeteg mandalorit hurcoltak el rabszolgának, s bányáinkat is kifosztották. Ezt nem lehetett tovább tétlenül tűrni. Sok olyan arcot látok mára csapatunkban, kik aznap a diktatúra mellett tették le a voksukat, azonban ez már nem számít. A csapatunk vezére Fenn Shysa, aki fiatal kora ellenére igazán bátor, valamint jó vezér.
- A csapatoknak itt kell lecsapni, ti elálljátok az utat elől és hátul két felfegyverzett siklóval. Addig a többiek megtámadják a konvoj közepén lévő fegyverszállítót. Rést üttök a páncélján, berepültök, s kihoztok mindent. Az akciót te vezeted Zhel. - mutatta be a tervet Shysa, mégis teljesen meglepődtem, mikor az akció vezetőjének engem jelölt ki.
- Na, de vezérem. Biztos készen állok ön szerint? - érdeklődtem kétségekkel arcomon, mivel nem tudtam leplezni érzelmeimet ilyen drámai helyzetekben.
- Ugyan haver... én bízok a képességeidben. - mondta el Shysa, aztán vállamra tette a kezét, s elballagott. Az embereket kiválasztottam a feladatra, aztán útra keltünk.  Helyettesemnek Igezri Zookot választottam. A lánnyal már nem egyszer kisegítettük egymást a bajból. Persze érzéseket is tápláltam iránta, csakhogy őt már eljegyezték. Én pedig nem akartam megsérteni a kódexekben foglaltakat.
- Úgy látom ma is meg kell mentselek. Már megint elmerengtél, mint szoktál  Zhel. - figyelmeztetett a segédem, de csak barátilag csipkelődött velem.
- Na és elfelejtetted, már mi volt a Csontok ösvényén? - kérdeztem vissza, így beszálltam a játékba.
- Ugyan, akkor éppen kicsit rossz napom volt, te pedig voltál olyan figyelmes, hogy háríts egy lövést. - mondta kissé flegma hanglejtéssel, azonban a végén elkacagta magát.
- Ohh még jó, miszerint pajzsnak hasznos vagyok. - jegyeztem meg, de a továbbiakban már nem beszéltünk, hisz közeledtünk a célponthoz. A területet öt kilométerenként szemmel tartotta egy-egy őrszem, s jelentett nekem. Túlságosan nagy volt a csönd, már lassan beesteledett, ám a rakomány még az első őrszemet se érte el húsz kilométerre. Az út menti növényzet árnyékában lapulva csak vártunk, illetve egyre inkább kételkedtünk az informátorunk szavában.
- Itt orákulum. Látom a célpontot. Nemhiába késtek 1 db AT-PT is van velük, továbbá 2 db  2-M Saber, valamint 5 db felderítő motoros is, kik közül hárman a konvoj előtt 1km-rel haladnak. - jelentette az első őrszem, a hír hallatán már kiderült számomra, mi módon semmi sem megy tervszerűen.
- Rendben Orákulum megkaptuk a hírt. - szóltam vissza kissé késve.
- Ugyan semmi baj nem lesz...főleg amíg ilyen parancsnokunk van. - tette a kezét a hátamra Igezri, én persze nem ellenkeztem, hisz legalább valamennyi önbizalmat öntött belém. A motorosokat hagytuk elmenni, hisz amint tüzet nyitunk rájuk ők jelentik azt és a szállítmány biztos visszavonul. Az AT-PT először egy hatalmas kisülést keltő lövedékkel lebénítottuk, majd következett a rakéta. Álló helyzetben játszid könnyedséggel kilőtte a tüzérünk. Hatalmas robbanás követte a kilőtt töltet hangját, mely a lépegető fejének teljes felrobbanását eredményezte. A fémlábak a hatalmas súlytól megszabadulva pedig kidőltek oldalra. A két siklón tűz alá vette a 2-M Sabert. Én persze a helyzetet kihasználva rárepültem a szállítójárműre. Egy igen erős fémvágó lézerrel a fegyverszállító oldalát átvágtuk. Detonátort is használhattunk volna, csak féltünk akkor minden a levegőbe repül. Az izzó résen belépve meghökkentő dolog várt minket. Semmisem volt a járműben.
- Gyorsan kifelé a gépből! - kiáltottam el magam, ám túl későn. Az eget a TIE gépek jellegzetes sikító hangja töltötte be. A bombázásra alkalmas gépek protonjaikat lehajítva a saját konvojukat célozták, s azzal együtt minket. A hátirakétámmal minél gyorsabban a biztonságot jelentő dzsungel felé menekültem, azonban hatalmas lökéshullám repített tovább. Magamhoz térve, mindenhol csak lángnyelveket, roncsokat, továbbá a csapattársaim tetemeit láttam. Hirtelen ismerős páncélra lettem figyelmes. Odarohantam, s mellé térdeltem. A mandalori páncélon jó pár helyen égési nyomok tarkították, azonban nem ez volt a fő probléma. Óriási darab roncs temette a lábait maga alá. A sisakot levettem róla, s Igezrit láttam. Tudtam a sisak alapján, miként ő az, de egyszerűen nem akartam elhinni. Szájának sarkaiból bíborszínű vér patakzott kifelé.
- Látom téged... nem kellett megmenteni...Khm. - jegyezte meg mosolyt erőltetve arcára a leányzó. Egy könnycsepp csordult le szemem sarkából, majd összeszedve magam próbáltam a roncsot felfeszíteni.
- Segítsen valaki! Hall engem valaki?! Segítség! - kiáltottam hátha, valakivel együtt feltudjuk emelni a lányt leszögező roncsot. Még a hátamon lévő rakétával is próbáltam némi plusz erőt kicsikarni, azonban az a lökéshullámtól megsérült.
- Cshhhh semmi baj...semmi baj. Zhel hamarosan itt lesznek a rohamosztagosok. Tudom milyen nehéz, azonban megkérlek egy szívességre... ehhh oltsd ki életem. Nem akarok tovább szenvedni...Khm. - kért meg a segédem, nem tudtam ebbe beletörődni. Egyre nagyobb erőkifejtéssel kezdtem feszíteni a tárgyat.
- Kérlek Zhel...énnekem nincs hozzá elég erőm. - könyörgött Igezrit, aztán finoman a karomra tette kezét. A sugárpisztolyomat remegő kézzel előhúztam tokjából. Rátartottam a homlokára, s arcán mosoly jelent meg.
- Szeretlek...- szólalt meg a lány, s aztán a fegyver éles hangja csendet hozott a vidékre. Sok idő eltelt, a Mandalor felszabadult, mitöbb a Birodalom is elbukott. Azonban a sebek nem múltak el, miket a véres háborúban szereztem. Még mindig gyötör a bűntudat Igezrit halála miatt. Sokszor csuromvizesen ébredek fel könybe lábadt szemekkel. Most az Eshan bolygóra igyekszem, hátha ott szert teszek a békére.
avatar
Zhel Enygh
1. szint
1. szint

Hozzászólások száma : 2
Ebből IC üzenetek : 0
Csatlakozás ideje : 2016. Mar. 15.

Karakterlap
Kaszt:
Faj: ?
Tapasztalat:
0/0  (0/0)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Zhel Enygh

Témanyitás by Northan on Vas. Márc. 20, 2016 8:22 pm

Szia!

Elfogadom az előtörténetedet. Ide kattintva készítheted el az adatlapodat. A kezdeti pénzt majd az adatlap megléte után mondom meg, mivel az még változhat az előtörténetes előnyök által. 

Northan
avatar
Northan
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 574
Ebből IC üzenetek : 11
Csatlakozás ideje : 2014. Aug. 25.
Kor : 795

Felhasználó profiljának megtekintése http://starwarsfrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.